Toegankelijkheid

Een abdijsite die iedereen verwelkomt! Lees hier hoe we een bezoek zo toegankelijk mogelijk maken voor iedereen.

Vestiaire, lockers en toiletten

Jassen en andere persoonlijke spullen kan je veilig achterlaten in onze vestiaire. Grote tassen en rugzakken mogen niet mee in het museum. Maak daarom gebruik van de gratis lockers op verdieping -2.

Bezoekerstoiletten vind je op verschillende plekken in het museum.

In de bezoekersbrochure vind je een grondplan van het museum, met daarop alle praktische faciliteiten.

Parkeren

Abdij van Park beschikt over een gratis parking voor korte duur (vier uur met parkeerkaart). Wanneer de parking van Abdij van Park volzet is, parkeer je in de ondergrondse betaalparking aan de Philipssite, op drie minuten rijden van Abdij van Park.

Heb je een parkeerkaart voor personen met een handicap? Dan kan je parkeren aan de ingang van het museum. Personen met beperkte mobiliteit kunnen zich laten voorrijden tot aan het onthaal van Abdij van Park en PARCUM.

Infrastructuur bezoekers met beperkte mobiliteit

Het abdijdomein

De toegangsweg naar het onthaal van Abdij van Park en PARCUM loopt via het centrale binnenplein (het Neerhof). Deze weg is verhard met kasseien, met langs beide kanten vlakke betonnen stroken.

Een licht hellende kasseiweg leidt je via het kerkhof naar onthaal en ingang van het museum. Kom je alleen, dan helpen we je graag deze helling op. Bel bij aankomst naar 016 27 44 80.

Het wandelpad rond de vijvers is rolstoelvriendelijk.

Het museum

Faciliteiten

  • Even uitrusten: Met een museumstoel rust je uit waar en wanneer je wil. Hij is verkrijgbaar aan het onthaal. Er zijn ook houten rustbanken in de ruimtes.
  • Sanitair: Er zijn twee rolstoeltoegankelijke toiletten (verdieping -1 museum PARCUM en op het gelijkvloers aan de tiendenschuur). Zo ben je altijd in de buurt van een aangepast toilet.
  • Lift: De ingang van het museum is via een buitenlift toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Alle verdiepingen in het museum zijn toegankelijk met de lift, met uitzondering van de kloosterbibliotheek en abtswoning. Er zijn kleine en grote niveauverschillen doorheen het museum, maar onze onthaalmedewerkers staan altijd klaar om je te begeleiden.
  • Opgelet: bepaalde deuropeningen zijn niet breed genoeg voor een grotere elektrische rolstoel. Contacteer ons op voorhand voor eventuele begeleiding en meer informatie.

Digitaal bezoek met virtual reality-bril

De kloosterbibliotheek en abtswoning zijn helaas niet bereikbaar met de lift: om die te betreden, moeten enkele trappen genomen worden. Bezoekers met beperkte mobiele mobiliteit kunnen daarom gebruik maken van een virtual reality-bril, waarmee ze kunnen rondkijken in de historische ruimtes terwijl ze luisteren naar audiofragmenten. Het gebruik van de VR-bril is inbegrepen in het toegangsticket.

Abdij van Park bezoeken aan een lager tarief

Breng je een begeleider mee als bezoeker met beperkte mobiliteit, krijgt je begeleider gratis toegang tot het museum. Zelf geniet je van kortingstarief van 10€. Als je recht hebt op kansentarief, betaal je slechts 2€ voor een bezoek.

Infrastructuur gezinnen met kinderen

Abdij van Park boeit jong en oud. Zo hebben we verschillende familieparcoursen uitgewerkt, zoals ‘Op speurtocht met Norrie’ (6 tot 12 jaar) en ‘Bert vertelt…’ (8 tot 12 jaar). Tijdens de vakanties organiseren we vaak extra activiteiten, die je kan terugvinden op onze kalender.

Buggy’s en rugzakken

Buggy’s mogen niet mee in de zalen. Voor een bezoek met jonge kinderen is een draagzak aangewezen. Voor oudere kinderen zijn bankjes in het museum en uitleenbare opvouwbare krukjes beschikbaar.

Verschoningskussen

De toiletten op niveau -1 beschikken over een verschoningskussen.

Borstvoeding

Zoek je een rustig plekje om borstvoeding te geven? Spreek een van onze onthaalmedewerkers aan. Zij begeleiden je met veel plezier naar een rustige, afgesloten ruimte.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.