De molen

Vanaf november draait elke eerste zondag van de maand de molen in Abdij van Park.  Je kan de gerestaureerde molen bezoeken en het meel kopen.

Eeuwenoude ambacht

De eeuwenoude traditie van malen herleeft elke eerste zondag van de maand. Je kan de gerestaureerde molen bezoeken en het meel kopen. Meester-molenaar Johan Boulanger neemt je mee in zijn passie rond het molenaarsambacht.

De molen is een eeuwenoud symbool van vakmanschap en ambacht. Met het restaureren en heropstarten van de watermolen, wordt een belangrijke traditie hernomen die van in de middeleeuwen hier aanwezig was op het abdijdomein.

Belangrijke schakel in de keten van boer tot product

Hoe de molenaar maalt, bepaalt de kwaliteit van de bloem. Het maalresultaat is een combinatie van alles wat de natuur gegeven heeft: zonlicht aan het graan, en waterkracht aan de molen. Alleen echte ambachtslieden kunnen de perfecte balans vinden tussen deze elementen.

Meester-molenaar Johan Boulanger verwerkt het lokale graan van de abdijpartner BoerEnCompanie tot meel, die je ter plekke kan kopen.

Praktisch

  • Elke 1ste zondag van de maand kan je de molen bezoeken tussen 14u – 17u
  • De molen bevindt zich in de brasserie De Abdijmolen
  • Vrij toegankelijk

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.